jueves, 13 de mayo de 2010

pau de zamzam
El Pau Zamzam va ser revelat a Agar, mare de Ismael,ella va ser a buscar aigua desesperadament per al seu fill petit. No va trobar aigua fins que va descobrir el Zamzam,l´aigua del Zamzam esta benieda per Deú.
L´aigua de Zamzam te propietats especials , que calma la gana i la set i guareix malalties. Són pocs els pelegrins que tornen de la seva peregrinacio sense una ampolla amb aigua de Zamzam .
L´aigua que se serveix al públic a traves de refrigeradors en tot el Masjid al-Haram en La Meca i la Masjid al-Nabawi a Medina.Tots els pelegrins fan tot el possible per beure d´aquesta aigua durant la seva peregrinacio,i alguns de les seves ihram roba de bany en ella, de manera que la es pot utilitzar per al seu propi enterramebt quan morin.
El pau Zamzam en àrab és un pou considerat sagrat pels musulmans situat dins del recinte de la Gran Mesquita de La Meca, a uns 20m a L´Est de la Kaba.
z-m-z-m : significa veure a glopets .
aquet pou va apareixa de manera miracaulosa per salvar Agar i el seu fill Ismael de morir de set desert,per aixo tambe se l´anomena Pou d´Ismael.
Tots els musulmans que fan la peregrincio a la Maca beuen la seva aigua,considerada com a medicinal, i miren de submergir-hi l´ihram que porten per a utilitzar-lo com a sudari per ser amortallats quan morin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario